Skip to main content

A-Mill Artist Lofts

A-Mill Artist Lofts

At A Glance

Loucks collaborated with project partners and stakeholders on a $156 million renovation effort to successfully preserve the historic Pillsbury A-Mill site and transform the space into affordable housing for artists. Many of the building’s original features remain intact, including the original heavy timber and iron frame, Platteville limestone foundation, massive white grain silos, Warehouse No. 2, and the Red Clay Tile elevator with its landmark “Pillsbury’s Best Flour” neon sign. Loucks laser scanned the interior and exterior of the building, as well as the historic hydropower tunnels, which were reconditioned and reused to provide seventy percent of the buildings power needs. Loucks also utilized laser scanning to measure an unearthed historic rail transfer table and showcase the structure in a sunken garden area with an overhead catwalk.


ARCHITECT

BKV

DEVELOPER/OWNER

Dominium

GENERAL CONTRACTOR

Weis Builders

$156M

Cost

2015

Completion Date

9.8 acres

Size

Other Housing | Mixed-Use Projects

Housing | Mixed-Use

Canvas Apartments

Housing | Mixed-Use

Winter Park Luxury Resort

Housing | Mixed-Use

Union Flats

Housing | Mixed-Use

Cottage Grove Apartments